Vijesti 20.02.2017.

Počelo izdavanje taksi naljepnica za 2017. godinu

ČITANJE: 1 minuta

Danas je počelo izdavanje evidencionog broja, odnosno taksi naljepnice za 2017. godinu, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Taksi naljepnica se izdaje početkom svake godine i ona važi samo za jednu godinu. Samostalni taksi prevoznici, kao i preduzeća registrovana za taksi prevoz, su dužni da istaknu navedenu naljepnicu u gornji desni ugao prednjeg vjetrobranskog stakla, sa unutrašnje strane. Ukoliko se ne postavi – propisana je odgovarajuća novčana kazna.

Banjalučani na ovaj način mogu sami da kontrolišu odnosno na licu mjesta da se uvjere da li neko pokušava da obavlja nelegalni taksi prevoz na području grada.

Evidencioni broj odnosno taksi naljepnica za 2017.godinu je crveno – plavih boja, vertikalno neizmjenično raspoređenih, na kojima je bijelom bojom naveden broj, a sa unutrašnje strane se nalazi hologramska zaštita. Izdavanje je besplatno.

Podsjećamo da u Banjoj Luci ima 265 taksi vozila, te da taksi prevoz obavlja devet udruženja i dva preduzeća. Na zvaničnoj internet straniici Grada Banja Luka su postavljeni cjenovnici usluga za sva udruženja, odnosno preduzeća.

(Unoradio)