Vijesti 29.11.2018.

POČELO NOVOGODIŠNJE KIĆENJE „Zvjezdano nebo“ iznad Gospodske

ČITANJE: 1 minuta

Iznad Gospodske ulice uskoro bi trebalo zasijati „zvjezdano nebo“ koje bi upotpunilo novogodišnju atmosferu u gradu. Danas je počelo postavljanje ovog i drugih novogodišnjih ukrasa na više lokacija, kako bi Banjalučani ali i svi oni koje posjete naš grad za predstojeće praznike mogli da uživaju.

-Novina je da smo ove godine za Gospodsku ulicu nabavili novi nakit, jer smo prošle godine imali mnogo kvarova tako da su ti ukrasi zbog dotrajalosti neupotrebljivi. Plan je da kroz ovo omiljeno šetalište Banjalučana prvo postavimo nove odgovarajuće sajle, a potom i novo osvjetljenje koje bi trebalo da odaje utisak zvjezdanog neba – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema njegovim riječima, ukrasi će biti postavljeni i van centra grada, tako da će za razliku od prethodne godine kada su bila ukrašena tri kružna toka – ove godine jelke biti postavljene na svih sedam kružnih tokova.

Novogodišnji nakit krasiće i park „Petar Kočić“, Ulicu Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Gradski i most „Venecija“.

-I ove godine, centralna jelka biće postavljena u Gospodskoj ulici, u blizini zgrade Gradske uprave. Takođe biće ukrašeni i prostori ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Narodnog pozorišta Republike Srpske, u saradnji sa agencijom „Lucido“ koja će na tim lokacijama organizovati novogodišnji program – zaključio je Bilčar.