Vijesti 12.04.2022.

Počelo obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije

ČITANJE: 1 minuta

U okviru akcije čišćenja i uređenja grada, počelo je iscrtavanje horizontalne signalizacije na saobraćajnicama, a radovi se obavljaju u poslijepodnevnim i noćnim časovima kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi.

-U naredna tri mjeseca radićemo intenzivno i na modernizaciji javnih saobraćajnica kako u užem, tako i u širem centru grada, od čega će u užem centru biti modernizovano preko tri kilometra saobraćajnica – najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

U skladu sa dinamikom akcije proljećnog uređenja, trenutno se obilježavanje saobraćajnica izvodi na području Starčevice, ali i u ulicama u kojima je  već izvršeno čišćenje, pranje i sanacija udarnih rupa , odnosno u centralnom gradskom području, Rosuljama, Novoj varoši, Boriku i Obilićevu.

– Kako bi obezbijedili trajnost oznaka, ove godine će se na pojedinim lokacijama – kao što su zone škola, te zone sa većim brojem učesnika u saobraćaju, za obilježavanje horizontalne signalizacije primjenjivati dvokomponentna hladna plastika – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Takođe, vršiće se i obilježavanje biciklističkih staza i prelaza s ciljem povećanja bezbjednosti  biciklističkog saobraćaja, jer je dolaskom ljepšeg vremena povećan i broj biciklista u gradu.

(E.M)