Vijesti 22.02.2017.

Počelo postavljanje novih korpi za otpatke

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci je počelo postavljanje novih 55 korpi za otpatke koje će biti raspoređene na šetalištima, odnosno pješačkim stazama kao i na dječijim igralištima, kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Korpe su betonske, sa uloškom za pražnjenje i obručem, a kako su potvrdili iz Odjeljenja, u narednim danima korpe će biti postavljene na području mjesnih zajednica: Centar, Bulevar, Borik, Nova Varoš, Lazarevo, Obilićevo i Starčevica.

Grad je za nove korpe izdvojio oko 8.500 KM, a nabavku je obavilo preduzeće „Procesna oprema inženjering“ d.o.o. iz Laktaša.

Inače, korpe za otpatke nalaze se najvećim dijelom u užem centru grada, odnosno na mjestima gdje je najveća frekvencija pješaka, kao što su parkovi, pješačke zone, autobuska stajališta, i slično.

Takođe, korpe za otpatke su postavljene na izletištima i uređenim plažama, a u naseljima su postavljene na uređenim parkovskim površinama, pored autobuskih stajališta, dječijih igrališta, objekata mjesnih zajednica, društvenih domova i na mjestima koje su zahtijevali građani putem savjeta mjesnih zajednica.