Vijesti 02.02.2017.

Počelo suđenje Goranu Vučkoviću: Pokušao da ubije bivšu djevojku

ČITANJE: 3 minute

Suđenje Goranu Vučkoviću (44) optuženom da je 16. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša na „krajnje podmukao način“ pokušao da ubije bivšu djevojku, Suzanu Prerad (35), a sve zbog neuzvraćene ljubavi, počelo je danas u Okružnom sudu Banjaluka.

Današnje ročište obilježilo je svjedočenje Preradove, koja je u suzama pričala potresne detalje iz kobnog dana, ali i ispitivanje advokata optuženog, Jevte Jankovića, kojeg je sudsko vijeće kritikovalo zbog „teatralnosti“.

Prema navodima optužnice Vučković je u julu prošle godine, neposredno nakon što su on i žrtva prekinuli emotivnu vezu, ispred ulaza u njen stan ostavio PVC vrećicu na kojoj je stajala ceduljica „za Suzu“, a unutra su se nalazili drvena potpala, hepo kocke, čips, te ručna bomba M-52 maskirana u kori drveta, kao i poruka „od druga, poz“.

Tužilaštvo tvrdi da je namjera ovog „paketa“ bila da stekne njeno poverenje i „ostavi utisak da joj ništa ne zamjera“, a znajući da će ona iskoristiti drva iz vrećice.

Preradova je 16. jula prošle godine oko 16.30 naložila vatru u kaminu, te stavila unutra i koru drveta u kojoj je bila bomba, a kada se primakla da dodatno naloži vatru, došlo je do eksplozije, usljed koje je teško povrijeđena po licu, vratu i šaki.

Majka djevojčice (11)

Preradova je majka 11-godišnje djevojčice, a danas u sudu je potvrdila da je nakon kobnog događaja, Centar za socijalni rad starateljstvo dodijelio njenom bivšem suprugu.

Ona je takođe ispričala kako tokom oko godinu i po dana veze sa Vučkovićem nikada nije imala problema, da nije bio nasilan ni agresivan, kao i da je imao dobar odnos sa njenom ćerkom i da su se čak planirali vjenčati. Međutim, ta njihova namjera nije naišla na odobravanje ćerke, zbog čega su se i razišli.

Govoreći o kobnom događaju i eksploziji, Preradova je kroz suze rekla da „nije znala šta ju je snašlo“, te da je jedva ustala i pozvala pomoć od komšinice.

– Kad sam videla svoj odraz u ogledalu, krv je šištala, nisam znala više odakle –ispričala je Prerad.

Branilac optuženog Jevto Janković je u nekoliko navrata pokušavao da dovede u vezu žrtvu i tužiteljku koja je pisala optužnicu, a tvrdi i da se ovo djelo ne može kvalifikovati kao pokušaj teškog ubistva nego „nepodoban pokušaj“.

Takođe, upitao je optuženu da li je tačno da „ucjenjuje Gorana za veću sumu novca“, tvrdeći da ima takve informacije, na šta je ona kazala da je „ u dogovoru sa advokatom tražila prekjuče određenu odštetu“.

Način na koji je Janković ispitivao Preradovu, izazvao je reakciju sudskog veća kojim predsjedava sudija, Pane Gavrić.

– Nema smisla ovo što radite. Toliko ste teatralni! – poručilo mu je sudsko vijeće.

(Euroblic)