Vijesti 28.01.2021.

Počelo uklanjanje kontejnera sa trotoara

ČITANJE: 1 minuta

Nadležne službe su ovih dana počele sa premještanjem kontejnera sa trotoara u centralnom dijelu Banjaluke, a u narednom periodu novoformirana komisija ispitaće mogućnosti za izmještanje kontejnera i sa drugih prostora namijenjenih za pješake na užem gradskom području, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković naložio je da u narednom periodu budu premješteni kontejneri sa trotoara koji onemogućavaju prolaz pješaka.

Istovremeno, grad kreće i sa pojačanim aktivnostima na čišćenju i uređenju da bi Banjaluka ostala prepoznatljiva kao čist i uredan grad.

“Imajući u vidu činjenicu da smo u prethodnom periodu imali veliki broj dana sa nepovoljnim vremenskim prilikama /jakim udarima vjetra i padavinama/, što ima za posljedicu pojavu različitih vrsta sitnog otpada i grana na javnim površinama, u narednim danima službe će pojačati aktivnosti na održavanju javne higijene”, naveli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Iz ovog odjeljenja dodaju da će na pojedinim mjestima veliki kontejneri od pet metara kubnih biti zamijenjeni malim kontejnerima, a ta mjesta biće pokrivena video-nadzorom s ciljem sprečavanja divljih deponija.

(Srna, E.M)