Vijesti 08.05.2016.

Počeo Drugi banjalučki polumaraton: Više od 5.000 trkača

ČITANJE: 1 minuta
polumaraton (2)

Više od 5.000 trkača – od kojih četiri olimpijca, više od 40 elitnih trkača, 100 štafetnih timova, kao i preko 3.000 učesnika trke zadovoljstva iz cijelog svijeta, počelo je jutros u Banjaluci takmičenje u okviru drugog po redu banjalučkog polumaratona.

Ovu sportsku manifestaciju u okviru koje će se trčati tri trke – glavna, štafeta i trka zadovoljstva, svečano je otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović.

Otvarajući manifestaciju, Davidovićeva je rekla da Banjalučki polumaraton sve više dobija na značaju, a da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta prepoznalo taj značaj i događaj uvrstilo u manifestacije od značaja za Srpsku.

“Drugi banjalučki polumaraton omogućava da Banjaluka, ali i cijela Republika Srpska postane prepoznatljivija na sportskoj mapi Evrope”, istakla je Davidovićeva.

Svim sportistima i rekreativcima, učesnicima drugog banjalučkog polumaratona poželjela je dobrodošlicu u Banjaluku i mnogo uspjeha u takmičenju.

“Ovdje pobjeđuje sport”, rekla je Davidovićeva, ističući da je Banjaluka prepoznatljiva, prije svega, po svojoj gostoljubivosti.

Tokom održavanja polumaratona, danas je u Banjaluci izmijenjen režim saobraćaja, a manifestaciju prati veliki broj građana.

Pokrovitelji i brojni sponzori banjalučkog polumaratona, među kojima i kompanija “M:tel”, za pobjednike i učesnike pripremili su medalje i druge vrijedne nagrade i poklone.

Бањалука - Други бањалучки полумаратон-1

Prošlogodišnji, prvi banjalučki polumaraton proglašen je za najuspješniji sportski događaj u 2015. godini na svečanosti 14. izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banjaluka, a tada je do cilja stiglo 998 trkača iz 23 zemlje Evrope i svijeta – 260 žena i 738 muškaraca.

(Agencije)