Sport 01.09.2018.

Počeo festival “Run&More Park”u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Kup trkom na 1,2 kilometar na trim stazi u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci je otvoren festival, sporta, zabave i muzike “Run&More Park”.

Ni kiša nije pokvarila dobro raspoloženje kako takmičara tako i svih onih koji su ovaj vikend u gradu na Vrbasu odlučili da provedu u poznatom banjalučkom parku i tako promovišu sport, zdrave navike i prave životne vrijednosti.

Nakon Kup trke na kojoj su trijumfovali atletičarka Banjaluke i reprezentativka BiH Aleksandra Roljić i prvak BiH na 800 i 1.500 metara Stefan Ćuković,organizovana su zamimljiva takmičenja (Park Workout, CrossFit, Pole Sport), a najzabavniji dio prvog dana festivala je počeo “Nektar FunRun” trkom.

Iako sam naziv kaže da su u pitanju 2 km čiste zabave, druženja i dobrog raspoloženja ova trka kao i cijeli festival imaju humanitarni karakter pa su svi učesnic koji su na ime kotizacije čiji minimum je bio 1 KM ujedno učestvovali u akciji “Trčimo za one koji to ne mogu” a sva prikupljena sredstva će biti upućena na dvije adrese, Servis centru “Dajte nam šansu – Zvjezdice” i Dnevnom centru za lica sa autizmom “Djeca svjetlosti”.

Bogat subotnji program upotpunile su trke muškaraca u štiklama, trke u vrećama, trke parova sa balonima i trke konobara sa tacnama i pivom a za dobre vibracije bili su zaduženi poznati di-džejevi Danijel Čehranov, Yakka, Nebs Džek, Vladimir Mačkić – Maca.

Centralni dio festivala “Run&More Park”je u nedjelju kada u 10 časova startuje trka na 10 kilometara “Vitalia Banjalučka desetka ” a na kojoj će učestvovati poznata dugoprugaška imena poput Olivere Jevtić, Stenlija Kipruta, Lusije Kimani, Bojana Bijeljac i mnogi drugi uspješni trkači iz regiona i šire.ž

U sklopu “Vitalia Banjalučke desetke” je i trka na pet kilometara za napredne trkače i rekreativce. Uživanje u trkama i dobroj muzici upotpuniće i pinkik u parku a nakon svečanog proglašenja najboljih bend “Ultrazvuk”održaće koncert.

Organizaotri festivala su Support Marketing Centar Banjaluka, Atletski klub Banjaluka, Atletski klub invalida Vrbas.

 

(Nezavisne)