Magazin 25.11.2018.

POČEO “INTIME JAZZ FEST”: Zulfikarpašić odsvirao koncert za pamćenje

ČITANJE: 1 minuta

Koncertom džez pijaniste Bojana Zulfikaršaića u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, sinoć je svečano otvoren prvi banjalučki festival džez muzike “Intime jazz fest”.

“Gospodin klavir” kako često zovu Zulfikarpašića održao je nastup za pamćenje, virtouzno se šetajući kroz probrani izbor pjesama sa svog repertora u vrlo minimalističkom i ogoljenom izvođenjem na klaviru, ispraćen burnim aplazima i ovacijama publike, koja je znala nagraditi talenat i znanje koje je muzičar predstavio na bini.

“Intime fest” se nastavlja večeras koncertom još jednog vrsnog srpskog pijaniste Vasila Hadžimanova, koji će nastupiti takođe od 20 časova u Koncertnoj sali Banskog dvora, gdje je prošle godine odražao svoj prvi solistički koncert na klaviru u karijeri, što je po njegovim rečima jedan od dražih momenata u karijeri.

– Jako mi je drago da ću ponovo nastupati u Banskom i to opet u formi solističkog klavirskog koncerta. Moj prvi koncert tog tipa bio je baš u toj dvorani i prošao je sjajno tako da se radujem i ovom. Banjaluka je inače grad u kome sam mnogo puta nastupao i koji u velikoj mjeri osjećam kao svoj, a kada imate takav odnos sa publikom teško je odsvirati loš koncert. Večerašnji repertoar se sastoji od mojih kompozicija, koje sam adaptirao sada za ovaj vid koncerta na kome smo klavir i ja na sceni, kao i nekoliko džez standarda i poneka obrada naših balkanskih melodija – rekao je proslavljeni pijanista.

“Intime jazz fest” održava se u organizaciji Banskog dvora – Kulturnog centra od 24. do 27. novembra 2018. godine.

(Srpskainfo)