Politika 28.11.2015.

Počeo Sabor PDP: Borenović jedini kandidat za novog predsjednika

ČITANJE: 1 minuta
Sabor pdp
Sedmi Sabor Partije demokratskog progresa (PDP) počeo je danas u Banjaluci, a na dnevnom redu je, između ostalog, i izbor novog predsjednika stranke i jedini kandidat je dosadašnji potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Dosadašnji predsjednik stranke Mladen Ivanić, odlučio da se ponovno ne kandiduje za lidersku funkciju.

Ivanić je najavio da je došlo vrijeme da vođenje stranke preda u ruke mlađih, ali da, uz obavljanje funkcije člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, ostaje i dalje vrlo aktivan u politici.

Doprinos PDP-u u narednom razdoblju Ivanić će dati kao počasni predsjednik.

Osim predsjednika stranke, na Saboru će biti izabrani i novi članovi Glavnog odbora.

Takođe, biće razmatran izvještaj o radu PDP između dva sabora.

Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak je danas u izjavi novinarima rekao da će nove programske smjernice bazirati na ekonomiji, borbi protiv korupcije i zaštiti pozicije RS i njenih nadležnosti i položaja unutar BiH.

On kaže da je ovo na neki način i emotivni trenutak jer Ivanić nakon 16 godina više neće biti predsjednik stranke, ali od mlađeg rukovodstva očekuje daljnje uspjehe stranke u političkom životu.

Siguran je da će Borenović biti dobar predsjednik PDP-a, da ima dovoljno iskustva za liderski posao, a očekuje da PDP sa strankama Saveza za promjene preuzeti vlast u RS vrlo brzo.

(Agencije)