POČEO “SRPSKA OPEN”: Banjalučanin Goran Radanović poražen na startu

Već po tradiciji kiša je remetila planove organizatora banjalučkog čelendžera, pa su mečevi prvog dana Srpska opena kasnili i počeli su poslijepodne.

Domaći takmičar Goran Radanović nije imao mnogo šanse protiv Matije Pecotića iz Hrvatske, koji je slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 6:0, 6:2, poslije 56 minuta igre. Teniser iz Banjaluke u glavni dio žrijeba ušao je sa vajld kardom, što mu je prvo učešće na turniru iz ove kategorije, mada je trijumfovao u pretkvalifikacijama koje su igrane prošle sedmice i može da bude ponosan na tri gema koja je osvojio. Ipak, na prvom velikom meču u karijeri nije mogao mnogo da pokaže protiv iskusnijeg takmičara, koji je takođe sa vajld kardom ušao u prvo kolo. Pecotić će u drugom kolu igrati protiv Kristofera O'Konela, koji je postavljen za 12. nosioca.

Na razočarenje domaće publike uticala je i predaja meča srpskog tenisera Miljana Zekića, koji je morao da pruži ruku Baptistu Krepatu, i to pri rezultatu 6:4, 1:1, poslije 57 minuta igre. Francuz ide na Filipa Horanskog. Lak posao u prvom kolu imao je Zdenjek Kolar, koji je “biciklom” (6:0, 6:0) eliminisao nosioca vajld karda Filipa Krola i sada će imati mnogo teži zadatak jer ide na drugog nosioca Filipa Baldija.

Danilo Kaleničenko nije imao posebnih problema da dođe do drugog kola, gdje ga čeka Danilo Petrović, a bio je bolji od Jakopa Beretinija sa 6:3, 6:1. Najveća borba viđena je u meču Huana Pabla Fičoviča i Vaclava Safraneka, koja je trajala sat i 44 minuta. Čeh je trijumfovao rezultatom 6:3, 1:6, 6:3 i sada će na megdan još jednom Argentincu Federiku Koriji, koji je mlađi brat mnogo poznatijeg nekadašnjeg tenisera Giljerma Korije.

Do pobjede je stigao i italijanski teniser Andrea Arnaboldi, koji je bez većih problema, za jedan sat i 37 minuta, savladao Lukasa Gerha iz Njemačke sa 6:3, 7:5.

Raspored

Preostali mečevi prvog kola, ali i pojedini drugog kola na rasporedu su danas i u njima se sastaju: Balcerani – Gerts, Horanski – Krepat, Kolar – Baldi, Miladinović – Etčeveri, Nedelko – Zukas, Olivieri – Dumbia, Petrović – Kaleničenko, Safranek – Korija, Sels – Klezar, Ugo Karabeli – Erler.

(Glas Srpske)

AJDINOVIĆ: Tržni centri u FBiH u četvrtak bi mogli otvoriti vrata

Federalni štab civilne zaštite na sutrašnjoj sjednici bi trebalo da donese odluku da se već u četvrtak ujutro dozvoli otvaranje tržnih centara. Ovo je za Klix.ba potvrdio član štaba i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović. On je kazao da se radi i o preporuci Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, a koja bi

Banjaluka na korak do vraćanja zemljišta Poljoprivredne škole

Viši privredni sud u Banjaluci uvažio je žalbu grada Banjaluka u vezi sa sporom nad vlasništvom velike zemljišne parcele veličine 60 hektara, koju je koristila Poljoprivredna škola u Banjaluci, i predmet vratio na ponovni postupak. Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, kaže da je grad kroz ovaj postupak uspio da dokaže ispravnost svojih tvrdnji o upisu zemljišta

Kako u BiH glasati na izborima u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je u skladu sa Ustavom odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije koji će biti održani 21. juna 2020. godine. Birači koji imaju boravište u Republici Srpskoj i BiH mogu najkasnije do 30. maja podnijeti zahtjev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će

Svijet se sprema za novu valutu, koja prijeti da pokori američki dolar

Digitalizacija donosi neslućene mogućnosti, kao što je praćenje i najmanje transakcije svakog građanina Kine. To bi uskoro moglo da se prenese na cijelu planetu. Svijet se užurbano priprema za digitalni juan (e-yuan). Još se ne zna kada će tačno elektronska verzija papirnate kineske valute postati naširoko dostupna, ali reakcije ne izostaju. Priču je dodatno pogurala

Sud prvi put priznao pogoršano zdravstveno stanje generala Mladića

Odbrana generala Ratka Mladića zadovoljna je odgađanjem statusne konferencije pred sudskim Mehanizmom u Hagu, ali ističe da je prvi put medicinska služba tog suda priznala da se generalu, koji je nedavno imao operaciju polipa debelog crijeva, još pogoršalo zdravstveno stanje, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić. – To sad ide sve u lošem pravcu.