Počeo Starter program za buduće preduzetnike

U Banjaluci je počeo praktični dio edukativnog 8. Starter programa za pojedince i timove koji žele da razvijaju svoje poslovne ideje.

Starter program pod sloganom “Budi i ti starter” organizuje je “Start centar” iz Banjaluke.

Predstavnik “Start centra” Vladimir Ćorda rekao je da u programu za buduće preduzetnike učestvuje 10 timova čije su ideje raznovrsne, od savjetodavnih usluga i marketinga, do pravljenja računarskih igara.

On je naveo da su predstavnici “Start centra” orijentisani na praktični rad sa učesnicima.

“Sa njima radimo na kreiranju poslovnog modela za njihovu ideju i definišemo ključne elemente njihovog budućeg biznisa. Pomažemo im da identifikuju kupce i klijente, te kreiraju prijedlog vrijednosti za njih. Na kraju im dajemo osnovne smjernice da testiraju svoju ideju na tržištu”, rekao je Ćorda novinarima.

On je podsjetio da su u okviru prethodnih programa radili sa ukupno 29 timova mladih preduzetnika, od kojih su tri registrovala svoje biznise.

“Neki od timova su kasnije učestvovali u detaljnijim programima i na takmičenjima, gdje su dobijali nagrade”, rekao je Ćorda.

Učesnik programa Sreten Bogdanić iz Kotor Varoša rekao je da sa kolegom iz tima radi na realizaciji ideje “Tri-de” igračaka za djecu.

“Te igračke bi pomogle da djeca razvijaju svoje motoričke sposobnosti, te budu više sa roditeljima i u druženju sa vršnjacima. Ovaj program će nam pomoći u realizaciji naše ideje”, rekao je Bogdanić.

Starter program se održava u prostorijama “Kju lab kovorking prostora” u Banjaluci.

Generalni sponzor je kompanija “Prointer ITSS”, a realizaciju podržavaju firme “Virtuo”, “Kju lab kovorking”, “Red bul”, “Manja” i “Kort”.

Iz kompanije “Prointer ITSS” su ranije naveli da je Starter program nova prilika za sve koji žele testirati svoje preduzetničke sposobnosti.

“Najvažnije u ovom projektu, osim realizacije biznis plana, jeste otvorena prilika da polaznici pokažu svoju kreativnost i dobiju praktične savjete. Zato je naša podrška programu i ovog puta neupitna jer svaki put šalje poruku da znanje i ideje zaista mogu da naprave revoluciju u životu svakog čovjeka”, naveli su iz ove kompanije.

(Nezavisne)

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog