Sport 27.08.2021.

Počinje festival „Vivia Run and More Weekend“

ČITANJE: 1 minuta

U Banjoj Luci večeras će biti otvoren treći po redu „Vivia Run&More Weekend“.

Povodom ovog događaja upriličen je sastanak između gradonačelnika i članova Organizacionog odbora.

„Kao neko ko zaista trči polumaratone i živi taj način života, moja dužnost je da pozovem sve naše Banjalučane, naše trkače, da dođu na ovaj događaj i da zajedno trčimo“-kazao je gradonačelnik.

On je istakao da će se za zadovoljstvom odazvati pozivu organizatora da učestvuje, te dodao da je ovo važno i u pogledu razvoja turizma Banje Luke.

„Pozivam sve naše sugrađane da svojom prisustvom podržimo ovaj festival, a posebno je specifično to što se događaj poklapa i sa manifestacijom „56. Kočićev zbor“, tako da ćeć naši sugrađani imati priliku da u našem gradu imaju niz kvalitetnih manifestacija“- zaključio je gradonačelnik.

Direktor festivala Goran Ćorić zahvalio se Gradu na podršci koja traje već u kontinuitetu.
„Trčaćemo bez obzzira na to da li je kiša, start će biti ispred Boske, dok ćemo završni dio manifestacije zbog kiše preseliti u dvoranu Obilićevo“- kazao je Ćorić.

U okviru festivala, u petak 27. avgusta 2021. biće organizovana Bambi trka, na platou ispred tvrđave „Kastel“, te muzički program, a od 21 čas planirana je ceremonija svečanog otvaranja festivala.

U subotu i nedjelju naše sugrađame očekuje glavni dio festivala, polumaraton na kojem će učestvovati trkači iz preko 40 zemalja, dok je za kraj vikenda biće upriličen edukativni trenerski forum.

(N.S)