Sport 15.01.2016.

Počinje Frend košarkaška liga – takmičenje malih košarkaša

ČITANJE: 2 minute
Frend košarkaška liga
Frend košarkaška liga, takmičenje koje okuplja oko 250 mladih košarkaša iz banjalučke regije, počeće u ponedjeljak, 18. januara 2016. godine.

Takmičenje za djecu uzrasta od 11 do 14 godina će trajati sedam dana, od 18. do 24. januara, a u okviru njega će biti odigrano 25 utakmica.

I pored toga, organizatori napominju da fokus Frend košarkaške lige nije na nadmetanju, već na širenju sportskog duha među najmlađima i razvijanju njihove ljubavi prema košarci, kao jednom od najpopularnijih sportova.

-Osnovni cilj je da svoj našoj djeci iz 11 škola sa teritorije Banjaluke, koja nisu stasala za takmičarske selekcije, donesemo pravi duh košarkaške igre. U Frend košarkaškoj ligi rezultat nije u prvom planu, već je fokus na fair-play principima i razvoju prijateljstva, elementima koji nam danas nedostaju u dječijem sportu. Ovaj događaj je, stoga, festival košarke, i ja se zahvaljujem kompaniji m:tel na podršci, jer su oni uvidjeli njegov značaj za djecu- istakao je Bogdan Stanojević, predsjednik KK Partizan TS.

Kompanija m:tel je održavanje ove, već tradicionalne lige, podržala kao generalni sponzor. Prema riječima portparola, Milice Stojaković, m:tel je prepoznao veličinu ovog projekta i njegovu važnost za najmlađe, kao i pozitivne vrijednosti koje se ovim putem promovišu.

-Frend je naš brend namijenjen mladim ljudima, zahvaljujući kojem imate potpunu kontrolu troškova telefoniranja. Frend, kao što sama riječ kaže, simboliše prijateljstvo i mladalački duh koji sa sobom nosi i Frend košarkaška liga. A Frend ovaj put simboliše i prijateljstvo sa KK Partizan. Organizatorima želimo da turnir bude uspješan kao i prethodnih godina, svakako na zadovoljstvo mališana koji učestvuju i njihovih roditelja- dodala je Stojakovićeva.

Da je dugoročni značaj projekata ovog tipa izuzetno veliki, potvrdio je i promoter takmičenja, mladi košarkaš Aljoša Janković. Jedan od najvećih talenata u svojoj generaciji i osvajač zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu za kadete i Evorpskom olimpijskom festivalu mladih, Janković je istakao kako je učešće u ovakvim takmičenjima za njega bilo veoma vrijedno iskustvo.

-Najvažnije je da djeca docu učestvuju u ovakvim prvenstvima, da se upoznaju, druže i zavole ovaj sport. Kada sam ja igrao Frend košarkašku ligu, bio sam jedan od najlošijih, ali sam stekao mnogo iskustva i znanja koje mi je mnogo značilo u kasnijim, ozbiljnijim takmičenjima-naveo je Janković, i pozvao djecu i roditelje da budu dio ovogodišnje Frend košarkaške lige.

KK Partizan TS Banjaluka je dio Partizanove sportske porodice, a u gradu na Vrbasu djeluje kroz osam škola košarke i dva posebna programa, za djevojčice i najmlađe polaznike. Sa druge strane, m:tel je stekao ugled kompanije koja često pomaže sportske projekte, gradeći sportski duh i jačajući brojne sportske klubove i takmičenja, kroz nesebičnu finansijsku podršku.

(PR)