Vijesti 06.11.2017.

Počinje gradnja kružnog toka kod Rebrovačke crkve

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnja kružnog toka kod Rebrovačke crkve na Starčevici, na ukrštanju Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, Bulevara vojvode Petra Bojovića te Desanke Maksimović počinje sutra.

Radove će izvoditi Prijedor “Kozaraputevi”. Iz “Puteva RS” ranije je rečeno da je vrijednost projekta 541.376 KM, a da je rok za završetak 90 dana.

Izgradnja kružnog toka je trebalo da počne i ranije, ali nije zbog žalbe na postupak, koju je uložio jedan od izvođača radova na tenderu za javnu nabavku, koji su raspisali “Putevi RS”.

“Ovdje je neophodan kružni tok jer su gužve ogromne, posebno između 15 i 17 časova”, kazala je Marina V., koja svaki dan prolazi ovim pravcem.

Osim ove, na području grada planirana je izgradnja još tri kružne raskrsnice. Prvi kružni tok bi trebalo da bude sagrađen kod crkve Svete trojice, na spoju Aleje svetog Save i Gundulićeve, a drugi na ukrštanju Solunske ulice, Skendera Kulenovića, Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Isaije Mitrovića u naselju Kočićev vijenac. Gradnja trećeg kružnog toka planirana je na raskrsnici Bulevara srpske vojske s Ulicom olimpijskih pobjednika na Banjalučkom polju.

(Nezavisne)