Vijesti 17.08.2016.

Počinje izgradnja ambulante i mjesne zajednice u Donjim Kolima

ČITANJE: 1 minuta

Početak radova na izgradnji objekta ambulante porodične medicine i mjesne zajednice u Donjim Kolima biće ozvaničen sutra, 18. avgusta.

Sredstva za ovaj objekat u iznosu od 365.481 KM obezbijedili su Grad Banja Luka i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Krajem jula ove godine nadležno Ministarstvo potpisalo je ugovor sa izvođačem radova preduzećem „Progres-gradnja“ iz Banje Luke, a Grad je imenovao nadzorni organ nad izvođenjem radova na javnom objektu, koji će biti izgrađen u dvorištu područnog odjeljenja Osnovne škole „Branislav Nušić“ u MZ Donja Kola. Površina objekta u kome će u prizemlju biti smještena ambulanta, a na spratu prostorije mjesne zajednice – iznosiće 346,5 m2.

Inače, krajem 2015. odnosno početkom ove godine je završena izgradnja novih objekata ambulanti porodične medicine u Bočcu i Borkovićima. U posljednjih desetak godina Grad Banja Luka intenzivno je radio na izgradnji i rekonstrukciji ambulanti sa ciljem da zdravstvena zaštita bude dostupna što većem broju građana.