Vijesti 01.08.2016.

Počinje “Kreativni avgust” – besplatne radionice za djecu i mlade

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje građana „Zdravo da ste“ dvanaestu godinu za redom organizuje manifestaciju „Kreativni avgust“, koja će biti realizovana u periodu od 8. do 28. avgusta na obali Vrbasa iza dvorane “Obilićevo”.

Ove godine program manifestacije podijeljen je u dva dijela. Tako će u periodu od 8. do 15. avgusta djeca i mladi imati priliku da se upoznaju sa radom udruženja i neformalnih grupa, koje djeluju na području grada Banjaluke.

Planirane aktivnosti za navedeni period su: zine-izrada mini ilustrovane knjige, izrada maski za djecu, stoni tenis, radionica pregovaračkih vještina za mlade, čas dječije kreativnosti, te radionica mašta.

U periodu od 15. do 28. avgusta program će biti nastavljen realizacijom sljedećih sadržaja:  slikarstvo za djecu i mlade, hip hop, kreativne rukotvorine, strip crtanje, škola gitare, lutkarstvo, brejk dens, udaraljke, te igraonica za djecu.
Sve radionice u okviru “Kreativnog avgusta” su besplatne, i biće održavane svakim danom, osim nedjelje, u terminu od 18 do 20 časova. U slučaju kiše, radionice će biti organizovane u prostorijama Omladinskog centra “Zdravo da ste” (objekat pored Gradskog mosta).

Kako je saopštio organizator, cilj manifestacije je povećati učešće i angažovanost djece i mladih u društvenom životu kroz organizovanje različitih radionica usmjerenih na promociju pozitivnih vrijednosti i kreativnog izražaja. Manifestacija je namijenjena djeci i mladima sa idejom da svoje slobodno vrijeme tokom raspusta provedu na kreativan i zanimljiv način stičući nove vještine i  razvijajući lične talente.

“Kreativni avgust” i ove godine podržao je Grad Banjaluka.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti putem telefona broj: 051/465-590 ili elektronske pošte na adresu: [email protected]