Vijesti 28.08.2015.

Počinje nova školska godina: Poklon za prvačiće, višečlane porodice, Rome…

ČITANJE: 1 minuta

pocinje skola

U školskoj 2015/16. godini, na području Banjaluke, u 29 osnovnih škola – školsko zvono će pozvati oko 16.000 osnovaca da nakon ljetnjeg raspusta ponovo uđu u učioničke klupe. Među njima će biti i 1.917 prvačića.

Prvog dana škole, 1. septembra, gradonačelnik Slobodan Gavranović posjetiće neke od banjalučkih škola i prvačićima uručiti prigodne poklone i poželjeti im srećan početak školovanja.

Dan prije početka školske godine, gradonačelnik će posjetiti Udruženje Roma „Veseli brijeg“, te uručiti udžbenike i školski pribor za 18 učenika koji pohađaju osnovnu školu.

Takođe, uručiće i poklon bon za sedam učenika srednjih škola i četiri studenta, za pomoć u nabavci potrebnih sredstava za polazak u školu.

Istog dana, 31. avgusta – gradonačelnik će obići i Udruženje porodica sa četvoro i više djece, te će za 47 djece iz višečlanih porodica uručiti komplete udžbenika od trećeg do devetog razreda.

Iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu ističu da učenici ili studenti, djeca poginulih boraca, do navršenih 26 godina, koji su na redovnom školovanju, mogu ostvariti jednokratnu novčanu pomoć za nabavku udžbenika u iznosu od 100 KM.

Radi ostvarivanja ovog prava, potrebno je popuniti obrazac zahtjeva (koji se nalazi u prostorijama Gradske uprave), i priložiti sljedeću dokumentaciju: uvjerenje o redovnom školovanju u školskoj 2015/2016. godini, fotokopiju tekućeg računa i fotokopiju lične karte ili izvoda iz Matične knjige rođenih.

Zahtjev sa navedenom dokumentacijom treba predati u Prijemnu kancelariju Gradske uprave.