Vijesti 24.03.2017.

Počinje novi ciklus Razgovaraonice – školice za trudnice

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje građana „DRIP“ organizuje novi ciklus Razgovaraonice-školice za trudnice u Banjaluci koja počinje u ponedeljak 3. aprila u terminu od 19.00 do 20.30 časova na adresi Vase Pelagića 10.

Održavaće se dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom. Planirano je da se održi dvanaest predavanja za trudnice i njihove partnere. Broj mjesta je ograničen, a prijave se mogu poslati na mail [email protected] .

Prije godinu dana UG DRIP je pokrenuo projekat Razgovaraonica koji je od sada i zvanično nova školica za trudnice u Banjaluci koja se bazira na psihološkoj podršci trudnica, a od ovog ciklusa trudnice će imati priliku da slušaju 12 predavanja od strane stručnih osoba kao što su pedijatar, anesteziolog, babice, psihologa, IBCLC savjetnice za dojenje, nutricioniste, dule i pravnika.

Podsjećamo da se Udruženje građana DRIP – Djeca, roditelji i porodilje – bavi reproduktivnim pravima i reproduktivnim zdravljem žena u Banjaluci, Republici Srpskoj, BiH.

DRIP je udruženje građana/ki čiji je cilj, između ostalog, zaštita interesa i prava roditelja i djece, u prvom redu beba i trudnica/porodilja. DRIP se zalaže za bolja porodilišta, pružanje podrške ženama u periodu trudnoće i nakon porođaja, rješavanje mnogobrojnih problema sa kojima se porodice susreću u tom periodu, a koji su vezani za zdravstvenu zaštitu, administrativne procedure, brigu o bebama, podršku i edukaciju roditelja.

(Mojabanjaluka)