Vijesti 27.02.2019.

Počinje obuka za elektronsko podnošenje poreskih prijava

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Poreske uprave Republike Srpske organizovaće narednih dana širom Republike Srpske obuku poreskih obveznika za elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku taksu, komunalnu taksu i boravišnu taksu.

Ova aktivnost će biti organizovana u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, a cilj je da se poreskim obveznicima pomogne da što lakše i jednostavnije podnesu ove poreske prijave elektronskim putem. Planirano je da obuke traju po dva časa, a sastojaće se od uvodnog dijela i same prezentacije ove nove mogućnosti za poreske obveznike, ali i od praktičnog primjera podnošenja poreske prijave elektronskim putem, gdje će svi prisutni moći da dobiju potrebne informacije i otklone eventualne nejasnoće, jer će im predstavnici Poreske uprave RS biti na raspolaganjnju.

Obuke će biti održane u Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Trebinju i Doboju u periodu od 1. do 8. marta ove godine. Raspored, vrijeme i mjesto održavanja obuka objavljen je na internet stranici Poreske uprave www.poreskaupravars.org.