Vijesti 27.03.2018.

Počinje proljećna akcija čišćenja i uređenja grada

ČITANJE: 1 minuta

Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada počeće sutra, 28. marta i trajaće do 20. aprila ove godine.

Cilj akcije je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada iz rijeka kao i drugog otpada koji ugrožava našu životnu sredinu, izuzev građevinskog, čiji odvoz nije predviđen ovim aktivnostima.
Akcija će se provoditi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima, koja će vršiti odvoz.

Kao i ranijih godina, akcija će biti podijeljena na dva dijela. Tako će u periodu od 28. marta do  8. aprila, akcijom biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače.

Od  8. do 20. aprila,  akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju  magistralnom putu  Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani majdan.

Pozivamo sve građane, preduzeća i institucije da se uključe i u ovogodišnju akciju jer – samo zajedno možemo doprinijeti da naš grad bude uređen i čist.

Kompletan plan proljećne akcije čišćenja i uređenja grada možete pogledati ovdje.