Sport 22.04.2021.

Počinje rekonstrukcija stadiona u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Do kraja ove godine planiramo izvrši rekonstrukcija tri stadiona u BiH, najavio je danas Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Rekonstrukcija predviđa nove travnjake na stadionima „Tušanj“ u Tuzli , zatim „Pod bijelim brijegom“ u Mostaru i „Gradskom stadionu“ u Banjaluci.

Predsjednik je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora upoznao sve članove o sastancima koje je imao tokom boravka u Švajcarskoj, a posebno o podršci koju je Savez dobio od UEFA i FIFA kad je riječ o realizaciji najavljenih projekata.

Članovi Izvršnog odbora su usvojili odluku kojom se definiše način i dinamika realizacije projekta rekonstrukcije glavnih terena stadiona 12 klubova Premijer lige. Tereni će biti sa hibridnom travom a u planu je da se u svakoj od naredne četiri godine završe po tri stadiona.

„Ovo je prvi korak u realizaciji projekta od kojeg će najviše koristi imati klubovi i generalno fudbal u BiH. Imponuje mi jedinstvo koje se vratilo među članove Izvršnog odbora i sada krećemo još posvećenije u realizaciju zadataka. Nakon usvajanja ove odluke ubrzo ćemo raspisati međunarodni tender za izvođače radova za rekonstrukciju terena svih 12 klubova. Planirano je da se do kraja ove godine izvrši rekonstrukcija tri stadiona i to „Tušanj“ u Tuzli, na kojem igraju dva tima,  Sloboda i Tuzla siti, zatim stadion „Pod bijelim brijegom“ u Mostaru i „Gradski stadion“ u Banjaluci. Ulaganje u infrastrukturu je jedan od naših ključnih projekata i vjerujem da će novi Džeke i Pjanići na njima trenirati i igrati fudbal”, rekao je Vico Zeljković, pišu Nezavisne.

(A.M.)