Sport 03.05.2016.

Počinje rukometna Liga za prvaka, derbi u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
rukomet
Nakon odigranih 30 kola prvog dijela prvenstva u srijedu počinje Liga 4 za prvaka BiH u rukometu.

Plasman su osigurali Izviđač, Vogošća i Maglaj, koji su osvojili prva tri mjesta u prvenstvu, te banjalučki Borac koji je nastupao u regionalnoj SEHA ligi.

U prvom kolu u srijedu branilac titule Borac u derbiju prvenstva dočekuje Izviđač. Banjalučane očekuju novi takmičarski izazovi nakon dva mjeseca od završetka SEHA lige.

Trener Borca Aleksandar Međedović kaže da je duga pauza između takmičenja u regionalnoj ligi i početka domaćeg prvenstva, prije svega, iskorištena za uigravanje za predstojeće utakmice.

“Izviđač je ekipa s kojom smo i ranije igrali i dobro se poznajemo. Nadam se da ćemo se u najboljem svjetlu pokazati u ovom meču i da ćemo opravdati ulogu favorita”, kazao je Međedović.

Igrači Borca s velikim nestrpljenjem čekaju početak takmičenja i, prema riječima lijevog beka Davorina Vujovića, došlo je vrijeme da na terenu pokažu sve ono na čemu su radili u protekla dva mjeseca. I ove godine cilj je osvajanje duple krune.

“Nedostatak takmičarskih utakmica pokušali smo nadoknaditi prijateljskim mečevima, gdje smo uigrali tim za predstojeća iskušenja. Tim Izviđača nam je od ranije poznat, tako da očekujemo kvalitetan meč u kojem će Borac slaviti”, poručio je Vujović.

Utakmica između Borca i Izviđača igra se u srijedu od 20 sati  u Sportskoj dvorani Borik, a ulaz je besplatan. U drugom susretu sastaju se Maglaj i Vogošća.

(Agencije)