Vijesti 09.01.2016.

Počinje sa radom “Villa Silver”, prvi starački dom u Bosanskom Petrovcu

ČITANJE: 1 minuta
staracki dom
U Bosanskom Petrovcu će ovih dana, poslije opsežnih priprema, biti otvorena privatna ustanova “Villa Silver”, prvi starački dom u ovom krajiškom gradiću.

Ovaj starački dom, koji će svoja vrata za korisnike otvoriti 20. januara, nalazi se u strogom centru Petrovca, na par minuta od vaznih institucija, opštine, banke, doma zdravlja i drugih ustanova koje, ako naglašavaju u “Villi Silver”, mogu poboljšati boravak naših korisnika.

Kako kažu, garantuju jedinstveni boravak u prekrasnom okruženju rijetko viđenom i ljepotom ovjenčan prirodni krajolik, sa najviše sunčanih dana tokom godine na prostoru Bosne i Hercegovine. Susret mediteranske i kontinentalne klime u kombinaciji sa velikom nadmorskom visinom daje karakteristike vazdušne banje. Bosanski Petrovac je okružen sa nepreglednim livadama sa 177 oficijalnih i 105 potencijalno ljekovitih, jestivih, vitaminskih i aromatičnih biljnih vrsta.

IMG_9026Kapacitet “Villa Silver” svodiće se na 60 osoba a posebna pažnja usmjerit će se na uređenje gdje će se pomno birati svaki detalj.

Objekt će se u potpunosti prilagoditi gostima treće dobi, posebno u segmentu prehrane, sa naglasona domaću ekološki uzgojenu prehranu, inače temelju gastronomske kulture našeg kraja. Korisnici će imati mogućnost da uživaju u dodatnim sadržajima, društvenim igrama, šetnjama i organizovanim posjetama kulturno istorijskim i prirodnim znamenitostima ovog kraja.

– Ugodan boravak i briga o zdravlju naših korisnika su naši primarnu ciljevi, koje ćemo postizati našim redovnim aktivnostima, ugovorenim posjetama kod ljekara i drugim vrstama kontrolnih pregleda zavisno od potreba naših korisnika – kažu u ovoj ustanovi, ističući da zaintresovani sve podrobnije informacije o boravku u “Villi Silver” mogu dobiti na telefone +387 37 882 901 | +387 61 396 038 | +387 61 180 595 ili e- mail [email protected]

(Banjaluka.net)