Magazin 15.04.2016.

Počinje snimanje banjalučkog filma i serije „Meso“

ČITANJE: 2 minute
meso film
Sinoć je u pivnici „Zlatna krigla“ u Banjaluci održana konferencija za medije na kojoj je najavljen početak snimanja banjalučkog dugometražnog filma, odnosno serije od šest epizoda, pod nazivom „Meso“.

Konferencija je održana u prostoru preuređenom u ćevabdžinicu „Kod Rajka“ što je prisutne već navelo da zamisle kako bi moglo izgledati mjesto i atmosfera gdje će se film snimati.

Za režiju je zadužen Saša Hajduković, scenarista je Nikola Pejaković Kolja, a producent je Brankica Janković.

Hajduković je istakao da postoje dobri uslovi da se napravi značajan projekat, kako za učesnike, tako i za grad i uopšteno domaću kinematografiju.

-Imamo dobar scenario, odlične glumce, energičnu i talentovanu ekipu. Pred nama je mnogo posla i važno je da budemo mirni i skoncentrisani – naveo je on i otkrio da je žanr filma triler -drama, sa uplivima raznih drugih žanrova.

Hajduković  je naveo da će priliku da se dokažu dobiti i mladi glumci sa banjalučke Akademije, i iskoristio je priliku da se zahvali svima onima koji  su omogućili početak ovog projekta.

Osim što je zadužen za scenario, Pejaković će takođe tumačiti i jednu od glavnih uloga u filmu. On je istakao da se ideja za ovaj projekat rodila prije nekoliko godina, a da je cijela priča dobila na ozbiljnosti u posljednjih par mjeseci.

-Važno je da se ova serija snimi. Iako je pred nama težak i rizičan posao, mislim da je najvažnije da na kraju, poslije snimanja, ova serija bude dobar proizvod, umjetnički kvalitetan – objasnio je.

– Banjaluka mora na neki način da se postavi na kulturnu mapu, ako već ne može radovima – onda da to uradi bukvalno, da se radnja priče smjesti u poznate banjalučke ulice ili mjesta. Ovo je moj prvi, a možda i posljednji pokušaj da to napravim – rekao je Pejaković.

U filmu će se pored Pejakovića pojaviti i druga poznata imena kao što su Igor Đorđević, Vuk Kostić, Ljubiša Savanović, Petar Božović, Viktor Savić, Nikolina Jelisavac i mnogi drugi.

Podršku snimanju pružila je kompanija M:tel, snimanje počinje 3. maja, a planirano je da traje oko tri mjeseca nakon čega će se pristupiti montaži i sklapanju ovog kinematografskog uratka.

(Banjaluka.net)