Vijesti 28.07.2021.

Počinje vakcinacija građana u UKC-u Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske odlučio je da započne vakcinaciju hroničnih pacijenata, hospitalizovanih i svih ostalih zainteresovanih građana, rekli su danas iz ove zdravstvene institucije.

Podsjećaju da je proces imunizacije protiv COVID19 u najvećoj zdravstvenoj ustanovi Republike Srpske počeo 12. februara ove godine kada je generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić prvi u Bosni i Hercegovini primio vakcinu.

Od tada su konstantno vakcinisani zaposleni i penzioneri Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

S obzirom na činjenicu da je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske najveća zdravstvena ustanova koja zbrinjava najveći broj pacijenata u Republici Srpskoj, a ujedno i najteže pacijente, odlučeno je da se proširi obuhvat programa vakcinacije protiv COVID19.

“Naša ustanova počinje sa vakcinacijom prvenstveno hroničnih pacijenata koji dolaze na ambulantne preglede, hospitalizovanih pacijenata i njihovih porodica, njihove pratnje, kao i svih zainteresovanih građana”, saopšteno je iz UKC-a RS.

Vakcinacija će se kao i do sada obavljati na vakcinalnom punktu Urgentnog centra UKC RS (zgrada Centralnog medicinskog bloka – ulaz od zgrade Ginekologije), a svi zainteresovani će moći da dobiju sve neophodne informacije i da se prijave za vakcinaciju od sutra na broj telefona 051343 030 svaki radni dan u periodu od 9:00 do 12:00 časova.

(A.M.)

Oznake: UKC RS, vakcinacija