Vijesti 07.07.2021.

Počinje zaprašivanje komaraca

ČITANJE: 1 minuta

Akcija suzbijanja komaraca na području Banjaluka biće obavljena večeras i sutra, najavljeno je iz preduzeća “Eko-bel”, sa kojim Gradska uprava ima zaključen ugovor za vršenje ove usluge.

Zaprašivanje komaraca će biti sprovedeno večeras od 20.00 do 23.00 časa, a sutra ujutru od 5.00 do 6.30 časova.

Akcijom suzbijanja komaraca biće obuhvaćen centar Banjaluke, tvrđava Kastel, Park Mladen Stojanović, šetalište od Zelenog mosta do Rebrovačkog mosta, studentski Kampus i naselja Nova varoš, Rosulje, Starčevica, Obilićevo, Borik, Kočićev vijenac, Srpske toplice, Šibovi, Lauš, Petrićevac i Paprikovac.

Iz “Eko-bela” su naveli da će akcijom suzbijanja komaraca biti obuhvaćena i naselja Lazarevo, Kumsale, Derviši, Zalužani, Rakovačke bare, Šargovac, Drakulić, Ramići, Debeljaci, Zeleni vir, Vrbanja, Ada, Medeno polje, Dragočaj, Kuljani, Barlovci, Priječani, Delibašino selo, Mađir i Česma.

Nadležni upozoravaju pčelare da za vrijeme suzbijanja komaraca preduzmu odgovarajuće mjere za zaštitu pčela, koje se sastoje u natkrivanju pčelinjih društava kartonima ili nekim drugim priručnim sredstvima.

Iz “Eko bela” navode da će u slučaju loših vremenskih uslova, građani biti na vrijeme obaviješteni o naknadnom terminu akcije.

(Srna, E,M)