Vijesti 12.12.2015.

Počinje zimska sezona na Jahorini

ČITANJE: 1 minuta
Jahorina
Na Jahorini će danas svečano biti otvorena zimska turistička sezona.

Zimsku sezonu svečano će proglasiti otvorenom ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Velibor Lazarević.

Oni će se u 11.00 časova u hotelu “Bistrica” obratiti medijima, a nakon toga i zvanicama na otvaranju sezone, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Zabavno-muzički program biće održan na platou kod šestosjeda “Ogorjelica jedan” kod hotela “Košuta”, u okviru kojeg će posjetioce od 11.00 do 15.00 časova zabavljati grupa “Beogradski sindikat”.

U okviru otvaranja zimske turističke sezone na Jahorini, sarajevska grupa “Regina” sviraće od 17.00 do 21.00 čas u klubu “Bistrica” u istoimenom hotelu, a promovisaće i svoj album “Lajv” sa koncerta održanog u julu u Sarajevu, te autobiografsku knjigu grupe koju je napisao njen frontmen Aleksandar Čović sa ostalim članovima benda.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce kluba “Bistrica”, koji će na poklon dobiti knjigu i CD grupe “Regina”.

Olimpijski centar “Jahorina”, u skladu sa uslovima koje određuju vremenske prilike, ulaže maksimalne napore pokušavajući da putem sistema osnježavanja obezbijedi uslove za početak skijanja na nekim od popularnih ski-staza.

Najavljeno je da će ski-lift Poljice biti u funkciji za skijaše i bordere, a ski-pas koštaće 15 KM za odrasle i 12 KM za djecu.

Radno vrijeme ovog ski-lifta je od 9.00 do 16.00 časova.

Osim ski-lifta, u funkciji će, od 10.00 do 15.00 časova, biti i šestosjed Ogorjelica, a cijena karte za panoramsku vožnju do vrha Jahorine je sedam KM.

(Srna)