Počinju „Dani jevrejske kulture“

U Jevrejskom kulturnom centru „Arie Livne“, danas i sutra, biće održani „Dani jevrejske kulture“ u oganizaciji Udruženja Jevreja Banja Luka i Jevrejske opština Banja Luka.

Ove godine se, po šesti put, realizuje ovaj kulturni događaj sa ciljem očuvanja i promovisanja jevrejske kulture.

„Dani jevrejske kulture 2019“ počeće večeras u 20 časova izvođenjem koncerta sefardske muzike mostarskog tria „Barimatango“. Pored ovog koncerta, drugi dan, takođe u 20 časova, biće otvorena  izložba „Tri života sarajevske hagade“, u istom prostoru. Ulaz je slobodan.

Manifestacija se nalazi u Godišnji kalendar kulturnih manifestacija grada Banje Luke od 2015. godine, pa je tako i ove godine podržana i sufinansirana od strane Grada.

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.