Vijesti 18.03.2017.

Pod lupom javne ustanove i republičke institucije

ČITANJE: 1 minuta

Izvještaj komisije o kontroli korišćenja poslovnih prostora grada, i to onih koje upotrebljavaju javne ustanove i republičke institucije, uskoro bi trebalo da bude gotov nakon čega će nadležnim odjeljenjima biti dostavljene mjere koje moraju biti preduzete za svaki pojedinačni ugovor.

Potvrdio je to šef Odsjeka za evidenciju i upravljanje imovinom grada Goran Bundalo i dodao da će nakon toga komisija kontrolisati prostore koja koriste udruženja od interesa za grad te ostali korisnici.

– U trećoj fazi biće kontrolisani ugovori o zakupu poslovnih prostora i zgrada, a u četvrtoj ugovori o zakupu garaža – kazao je Bundalo.

Nije mogao precizirati kada će taj posao biti završen.

– Interes grada, ali i zakupaca i korisnika je da se taj posao obavi kvalitetno kako bi se izbjegle greške i površnost u radu. Ono što je sigurno, oni koji su uredno izvršavali sve svoje obaveze prema gradu, koji su koristili prostore u skladu sa potpisanim ugovorima i kao dobri domaćini, nemaju razloga za zabrinutost – kazao je Bundalo.

Napomenuo je da je dužnost grada da vodi računa o svojoj imovini te da njome upravlja na što efikasniji način kako bi bili obezbijeđeni veći prihodi u budžetu grada, ali i zadovoljavanje potreba građana.

Na prijedlog gradonačelnika Igora Radojičića imenovana je komisija koja vrši ove kontrole kako bi bile preduzete neophodne mjere prema dužnicima.

(Glas)