Vijesti 24.11.2018.

POD STARČEVICOM NIČE RAJ ZA LJUBITELJE TRČANJA Rekreativci u naredne dvije godine dobijaju nove trim staze

ČITANJE: 2 minute

Ljubitelji trčanja i spotisti u naredne dvije godine trebalo bi pod Starčevicom da dobiju dva nova prostora za rekreaciju i treninge.

Prva na redu u 2019. je staza koja će se graditi između Rebrovačkog i Venecija mosta, a 2020. godine plan je da bude izgrađena staza pored nove teretane na Starčevici.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je rekao da su za prvi projekat pokrenuli izradu projektne dokumentacije.

–  Što se tiče lokacije između dva mosta tu planiramo da uradimo trim stazu sličnu onoj koju smo napravili u Parku „Mladen Stojanović“. Ona bi trebala ići paralelno sa postojećim šetalištem – kazao je Bilčar.

Naveo je da bi se u sklopu tih radova riješilo pitanje korpi za otpatke i klupa.

– Pored toga napravili bi novu rasvjetu i time rješili problem lošeg osvjetlenja staze – precizirao je Bilčar.

Kada je u pitanju druga lokacija, on je rekao da ona na red treba doći 2020. godine.

 

 

– Radi se o utabanoj stazi pod Starčevicom koju koriste građani za šetnju ili trčanje, a mi planiramo da je uredimo kako bi rekreativci imali adekvatan prostor za trčanje – naveo je Bilčar.

Dodao je da će za realizaciju oba projekta pokušati obezbijediti donatorska sredstva.

– Ako u tome ne uspjemo onda ćemo trim staze kandidovati za budžet grada – kazao je Bilčar.

Govoreći o postojećoj trim stazi u Parku „Mladen Stojanović“, Bilčar je rekao da će iduće godine uraditi rasvjetu na tom dijelu kako bi rekretivci mogli da je koriste i noću.

Inicijator izgradnje staze u ovom parku Duško Tadić je rekao je dobro što se grad nije zaustavio samo na tom projektu.

– Važno je da rekreativci i građani koji svoje slobodne vrijeme žele da provedu vani tako što će se baviti trčanjem imaju adekvatan prostor za to, pogotovo u urbanijem dijelu grada – naveo je Tadić.

Kazao je da u tim djelovima građani trče godinama, ali da staze nisu uređene te da mu je drago bi se to u budućnosti  trebalo promijeniti na bolje.

U gradu je u prethodnom periodu izgrađeno više staza za rekreaciju. U ovoj godini na Banj brdu otvorene su dvije pješačko rekreativne staze, kao i trim staza u Parku „Mladen Stojanović“ duga 1.200 metara koja je postala omiljeno odredište brojnih rekreativaca. Takođe, manja pješačko rekreativna staza izgrađena je i uz obalu riječice Široke u Dervišima. Pored toga nova trim staza za šetnju i rekreaciju, u dužini od 1,1 kilometar, nedavno je otvorena  u Trapistima.

(Srpskainfo)