PODIJELJENO MIŠLJENJE OKO MOSTA Odbornici SNSD predlažu jedno, Dodik drugo

Odluka Milorada Dodika da će nekadašnji Zeleni most ubuduće zvanično da nosi ime ”Banjaluka” pokazala je da unutar najveće političke partije u Srpskoj nije bilo usaglašavanja po ovom pitanju.

To praktično znači da je dio odbornika SNSD u gradskom parlamentu predvođen Momčilom Antonićem samoinicijativno uputio prijedlog da se most nazove po partijarhu Pavlu.

Zanimljivo je da se ni gradonačelnik Igor Radojičić nije izjašnjavao po ovom pitanju.

Odbornik SNSD, Momčilo Antonić, podnio je inicijativu, na raniji prijedlog kolege Marinka Umičevića, da se Zeleni most sada zvanično zove Most patrijarha Pavla.

Antonić kaže da nije upoznat s tim da li neko drugi van skupštinske procedure može da dodijeli ime mostu, te da čeka da se oko njegove inicijative izjasni komisija.

– Prijedlog ide prvo na komisju. Ako prođe tu, onda ide na dnevni red Skupštine grada. Ja sam nju predao zvanično na protokol nekoliko dana prije nego što je otvoren most. Istina, možda će biti više prijedloga, pa koji oni izaberu taj ide na dnevni red Skupštine – objasnio je Antonić.

Precizira da se on pozvao na inicijativu od prije pola godine.

– U gradu se ništa ne zove po patrijarhu Pavlu, a još tada je komisija rekla da mu se trebamo odužiti i da se nešto treba zvati po njemu. S obzirom da inicijativa da se ulica u Novom Boriku zove po patrijarhu nije prošla, jer su smatrali da on zaslužuje više, mislim da je ovo odlična prilika, jer je most lijep i zaslužuje ovo ime – rekao je Antonić.

Sudeći po dnevnom redu za sljedeću skupštinsku raspravu, ime Zelenog mosta još će ostati enigma, jer ova tačka još nije došla na red za raspravu.

Naziv mosta

Simboličnim paljenjem ambijentalne rasvjete 14. juna most su pustili u funkciju gradonačelnik Igor Radojičić i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik uz prisustvo više stotina Banjalučana.

Tom prilikom je Dodik rekao da se nada da niko nema ništa protiv da se ovaj most zove Banjaluka, da on odražava snagu i ljepotu ovog grada.

(Srpskainfo)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave