Vijesti 27.12.2022.

Podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH protiv 17 lica zbog trgovine kokainom

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova  Republike Srpske podnijelo je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv 17 lica zbog sumnje da su od 2020. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno trgovali kokainom na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije.

Izvještaj su podnijeli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ova lica sumnjiče se da su počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge, oružja i vojne opreme, proizvodima dvojne namjene, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i pranja novca.

Ove aktivnosti sprovedene su u okviru zajedničke akcije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su realizovane prema naredbama Suda BiH, a pod nadzorom i uz koordinaciju Tužilaštva BiH juče na području opštine Sokolac i Kantona Sarajevo.

Ova akcija je rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija “Skaj” i “Anom”, a u saradnji sa policijskim agencijama Evropol i FBI.

(N.M.)