Vijesti 11.02.2021.

Podnio neopozivu ostavku: Željko Kovačević se povlači iz NO “Pošta Srpske”

ČITANJE: 1 minuta

Željko Kovačević, član Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Pošte Srpske“ podnio je neopozivu ostavku na to mjesto, saznaje Banjaluka.net.

Kovačević, koji je nekadašnji ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske i bivši direktor „Elektroprivrede RS“, neopozivu ostavku je podnio 4. februara ove godine.

„Ovim putem podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banjaluka, sa ovim momentom i danom, iz razloga lične prirode, te predlažem da se donese odluka o mom razrješewu sa današwim danom“, stoji u mejl poruci koju je Kovačević poslao.

Kovačević je trenutno zaposlen u Fondu PIO Republike Srpske, kao viši stručni saradnik za imovinsko pravne poslove, opšte poslove i ljudske resurse. On je u prethodnim godinama bio i predsjednik Nadzornog odbora „Pošta Srpske“, a u svom radnom vijeku bio je i ministar, direktor preduzeća „Elektrokrajina“ Banjaluka i direktor „Elektroprivrede RS“, profesor na fakultetima itd.

Podsjećamo da su u avgustu 2019. godine „Pošte Srpske“ dobile novi Nadzorni odbor kojim predsjedava Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke, a pored njega imenovani su i Željko Kovačević, Boris Dmitrašinović, Željko Dubravac i Jelena Vidović. Mandat članova Nadzornog odbora traje četiri godine.

(banjaluka.net)