PODRŠKA “BORCU”: Dodik obećao dva miliona maraka za narednu sezonu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao je veliku pomoć Fudbalskom klubu Borac za narednu sezonu u kojoj će se Banjalučani takmičiti u Premijer ligu BiH.

Dodik je rekao da će institucije Republike Srpske odobriti pomoć od milion maraka za klub iz Platonove ulice kako bi Borac bio što konkurentniji naredne sezone.

“Borac se polako stabilizuje. Ostale su još neke obaveze iz prošlosti koje ćemo riješiti za 60 dana kako bi stvorili uslove da Borac igra najznačajniju ulogu u prvenstvu BiH i da ubrzo napadnemo prvo mjesto i izlazak na međunarodnu scenu. Da bi to uspjeli klub mora da ima potpuno čiste papire. Dugovanja prema državi rješavaćemo na za to primjeren način. Borac ima ljubav koja se zove Banjaluka. Ovaj klub nisu napustili njegovi navijači. Odlučio sam da pomognem kako bi stvorili klub na ponos svih nas. To neće biti nimalo lako. Vjerujem da ćemo predanim radom u naredne četiri godine stvoriti respektabilan klub kako bi dočekali 100. rođendan klub na najbolji način i da baš tada imamo najbolju sezonu. Prvi cilj je da stabilizujemo finansije, Borac će od instituacija dobiti miliona maraka, plus rješavanje zaostalih dugova, a u drugom dijelu sezone klub će dobiti još milion maraka”, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva rekao je da če pomoći i drugim klubovima kao što su FK Radnik, RK Borac ili ŽKK Orlovi. Klubovi koji nastupaju u regionalnim ligama reprezentuju Republiku Srpsku, kaže Dodik, i to je velika stvar. Dodik je dodao da je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio želju da podrži Borac, ali zbog ranije preuzetih obaveza nije bio u mogućnosti da se obrati javnosti na pres konferenciji na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Predsjednik Borca Vico Zeljković zahvalio se na podršci. Istakao je da klub sve svoje obaveze izmiruje redovno i aktuelna uprava nije napravila ni marku novog duga.

“Imamo dva miliona maraka duga prema dobavljačima i povjeriocima. Tu su još poreske obaveze prema državi”, rekao je Zeljković.

Nema mnogo klubova u regionu koji mogu da pohvale da će ubrzo proslaviti 100. rođendan poručio je Dodik. Želimo klub koji će u bliskoj budućnosti bilježiti vrhunske rezultate.

Na pitanje da li krivci za dugove iz prošlosti biti procesuirani, Zeljković kaže da postoji adekvatna dokumentacija koja tome svjedoči.

“Neki dugovi su opravdani, neki nisu. Na kraju dana možemo reći da će to ubrzo biti prošlost”, rekao je Zeljković

To je stvar kontrolnih organa ističe Dodik, a ova uprava ne treba da se bavi tim stvarima već samo da razmišlja kako da Borac bude bolji. Nikoga ne treba amnestirati i veoma je važno da se zna da li se neko ogriješio o imovinu Borca poručio je Dodik.

Novi trener Borca Branislav Krunić na kraju je rekao da sportski sektor intenzivno traga za pojačanjima.

“Svima će biti jasno da je ovo novi Borac tako da će biti mnogo lakše pregovarati sa igračima koji su nam interesantni, a vjerujem da će sve veći broj fudbalera imati želju da dođe u Borac”, rekao je Krunić.

(ATV, foto: Srpskainfo)

DODIK STIGAO U BUDIMPEŠTU “Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Budimpšeti sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj. Oni su upoznali srpskog člana Predsjedništva BiH o položaju Srba u Mađarskoj i tom prilikom naglasili da ostvaruje visok stepen prava i sloboda. Oni su istakli da je Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba i srpski

DAN INDIJSKE KULTURE Joga sve popularnija u Banjaluci

Na tvrđavi Kastel danas je organizovan peti Međunarodni dan joge i dan indijske kulture u gradu. Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je Indija, kao jedna velika zemlja, bogate kulture i tradicije, prepoznala Banjaluku kao jedan od gradova prijatelja ove manifestacije. – Gradska uprava godinama pruža podršku indijskim prijateljima,

“NISTE SAME” Podrška ženama u postporođajnom periodu

Centar za edukaciju i promociju zdravog života organizuje susrete grupe podrške za žene u postporođajnom periodu, u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje grupa za samopomoć i psihološku podršku ženama u perinatalnom periodu na području Grada Banjaluka“. Učešće je besplatno, a početak je najavljen za 20. jun. Na ovim grupama imaćete priliku da u povjerljivoj i prijatnoj

STIGLI U BANJALUKU Biciklisti završili trku dugu više od 1.000 kilometara

Učesnici brevet biciklističke trke duge 1.030 kilometara stigli su danas na cilj u Banjaluku. Biciklisti iz BiH, Belgije, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske započeli su u četvrtak, 13. juna iz Banjaluke vožnju dugu 1.030 kilometara, za šta su na raspolaganju imali samo 75 časova. Multidisciplinarnu biciklističku manifestaciju “Bi hard, ultra rejs end brevet” (“B-HARD Ultra Race

BORENOVIĆ: Što prije formirati vlast na nivou BiH

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da što prije treba formirati vlast na niovu BiH i da to očekuju i predstavnici međunarodne zajednice. Borenović je pozvao stranke koje su pobijedile na izborima da to učine što prije, te napomenuo kako su izabrani kolegijumi oba doma parlamenta BiH i podijeljeni resori. “Pozivamo ih da završe ovaj posao,

Očekuje se jako nevrijeme, Protivgradna zaštita Srpske spremna

Jako nevrijeme praćeno gradom očekuje se poslijepodne zapadno od rijeke Bosne, ali ga Protivgradna preventiva Republike Srpske spremno dočekuje, rekao je za Srnu direktor ovog javnog preduzeća Tihomir Dejanović. Dejanović je naveo da se nestabilnosti očekuju oko korita rijeke Vrbas, oko planine Kozare, oko ribnjaka u Prijedoru, oko Bardače u Srpcu i oko ribnjaka u