Vijesti 29.03.2017.

Podrška policajcima koji daju krv

ČITANJE: 1 minuta

 Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Republike Srpske Darko Đulum posjetili su danas u Banjaluci policajce koji su se odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi, u toku koje su do 10.00 časova dragocjenu tečnost dala 53 policajca.

Lukač je rekao novinarima tokom posjete policajcima u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske da će pripadnici MUP-a na ovaj način pokazati humanost i solidarnost sa građanima, kao i svima kojima je ta dragocjena tečnost potrebna.

Prema njegovim riječima, u okviru ove aktivnosti, koja se organizuje povodom Dana i 25 godina MUP-a, više od 700 policajaca će tokom tri dana širom Republike Srpske dati krv.

Direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Gordana Guzijan rekla je da pripadnici MUP-a Srpske u ovoj akciji već tradicionalno učestvuju dva puta godišnje.

“Osim toga, oni su na raspolaganju i kada se dogodi neka vanredna ili hitna situacija, te se uvijek odazivaju našem pozivu u pomoć”, rekla je Guzijanova.

Ona je svim pripadncima MUP-a Srpske poželjela sve najbolje za predstojeće praznike, te izrazila nadu da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Guzijanova je ocijenila da su zalihe krvi u Zavodu trenutno zadovoljavajuće, te dodala da je ovo period kada se organizuje veliki broj akcija dobrovoljnog davalaštva.

Pripadnik Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Banjaluka Zoran Kokan rekao je da mu je danas 29. put da daje krv, te da se rado odaziva i učestvuje u ovim humanitarnim akcijama.

“Osjećam se lijepo kada darujem krv jer je od velikog značaja da se što više građana odaziva ovim akcijama”, rekao je Kokan i pozvao sve koji su u mogućnosti da daju dragocjenu tečnost, te time nekom sačuvaju život.

(Agencije)

Oznake: Dragan Lukač