Politika 09.09.2020.

PODRŠKA PRED IZBORE: Đokić zadovoljan saradnjom sa socijalistima iz Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Socijalističke partije (SP) i ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem, a jedna od tema sastanka bila je međusobna saradnja dvije sestrinske partije.

Na sastanku je dogovoreno da će Socijalistička partija predvođena Petrom Đokićem imati maksimalnu podršku tokom predizborne kampanje od strane predsjednika SPS Ivice Dačića i cjelokupnog članstva.

“Ponosan sam na stepen saradnje koji imamo sa socijalistima iz Srbije, pogotovo kada imamo u vidu činjenicu da je SPS na nedavnim izborima u Srbiji bila druga partija  po snazi, i što već decenijama bratski brine o našem narodu u Republici Srpskoj. Nastavićemo sa saradnjom na započetim ekonomskim projektima, jer su našem regionu u ovom trenutku najpotrebniji investicije, razvojni projekti i stabilnost “poručio je Đokić.

Prvi Socijalista u RS istakao je da će intenzivni kontakti sa vrhom SPS u Beogradu biti nastavljeni i u narednom periodu.

Đokić je naglasio da je  i na ovom sastanku sa Dačićem, kao i na prethodnom održanom prije nekoliko mjeseci konstatovano da SPS iz Beograda podržava Đokićevu SP kao jedinu socijalističku stranku u Republici Srpskoj, a da partija koja je nastala od nekoliko bivših članova SP nema, niti će ikada imati podršku predsjednika Dačića i srbijanskih socijalista i da predstavlja plagijatore Socijalističke partije Srbije, objavljeno je na stranici SP.

(N.S/ Banjaluka.net)