Vijesti 20.09.2021.

PODRŠKA PROJEKTIMA: Tegeltija razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa predstavnicima Svjetske banke o aktuelnim ekonomskim temama i nastavku saradnje na realizaciji projekata koje podržava ova međunarodna finansijska institucija.

Tegeltija je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo podrškom koju je Svjetska banka pružila BiH tokom pandemije virusa korona, kao i nastavkom saradnje na projektima čiji je cilj podrška oporavku privrede, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tokom sastanka, kome su prisustvovali direktor za strategije i operacije za region Evrope i Centralne Azije Sjaoćing Јu, regionalni direktor za zapadni Balkan Linda van Gelger i šef Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristofer Gilbert Šeldon, razmijenjena su mišljenja o prioritetima koji će se naći u novom okviru partnerstva za naredni četvorogodišnji period između BiH i Svjetske banke.

U tom svjetlu, zajednički je ukazano na potrebu nastavka realizacije aktivnosti na sprovođenju aktuelnih projekata, te nastavka razgovora o pružanju strateške podrške u oblastima značajnim za unapređenje oblasti infrastrukture, zdravstva, upravljanja javnim resursima i životne sredine.

(Srna/SB)

Oznake: Zoran Tegeltija