Sport 05.01.2023.

Podrška sportu: Dodatna sredstva sportskim organizacijama

ČITANJE: 1 minuta

Sve sportske organizacije, koje su u sistemu takmičenja obuhvaćene Programom razvoja sporta grada Banje Luke – dobiće dodatnu finansijsku podršku Grada.

Gradonačelnik Draško Stanivuković donio je ovakvu odluku zbog povećanja kotizacija, takmičarskih taksi, usluga prevoza i slično, a razumijevajući ovu nastalu situaciju na koju sportske organizacije nisu mogle uticati.

-Na osnovu rebalansa budžeta Grada i posebnom Odlukom o revidiranju iznosa odobrenih sredstava za sufinansiranje programskih aktivnosti sportskih organizacija – svim sportskim organizacijama kojima se sufinansiraju programske aktivnosti iz Osnovnog programa finansiranja sporta uvećavaju se linearno sredstva za 33.67% u odnosu na odobrena sredstva Programom razvoja sporta Grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2022. godinu – naveli su iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Ujedno, obavještavaju sportske organizacije da će danas biti poslana izmijenjena rješenja o sufinansiranju programskih aktivnosti sportskih organizacija, koji se finansiraju po Osnovnom programu, a razlika dobijena rebalansom budžeta biće uplaćena tokom sljedeće sedmice.

E.M.