Politika 25.09.2020.

PODRŠKA STANKOVIĆU: Šarović i Stanivuković sa poslanicima u Trebinju

ČITANJE: 4 minute

U Trebinju je sazrelo vrijeme za promjene i sada je trenutak da se u ovom gradu otvori nova, bolja, stranica istorije, kazao je danas predsjednik SDS Mirko Šarović, nakon razgovora sa građanima u kojima su učestvovali i poslanici SDS i PDP u NSRS.

Oni su sa građanima razgovarali o aktuelnoj situaciji u Trebinju i Republici Srpskoj i poručili da je talas promjena nezaustavljiv.

„Atmosfera u razgovoru sa građanima govori da je potpuno sazrelo vrijeme za promjene. Isto tako došlo je vrijeme kada treba stati sa podjelama. Vrijeme je da razvijamo i Trebinje i Banjaluku i otvorimo novu stranicu“, kazao je Šarović.

Draško Stanivuković, poslanik PDP, je kazao da će PDP dati bezrezervnu podršku Iliji Stankoviću, kandidatu SDS-a, PDP-a, Liste za pravdu i red i Hercegovačkog narodnog pokreta za gradonačelnika Trebinja.

„Širimo talas promjena, energije koji poslanici iz Narodne skupštine prenose u svaki dio Republike Srpske. Trebinje je grad koji jedan od naših prioriteta u kojem očekujemo promjene i zbog toga PDP daje bezrezervnu podršku Stankoviću“, kazao je Stanivuković.

Poslanik SDS Nebojša Vukanović kaže da je Ilija Stanković najbolje pokazao kako se odgovorno ponaša prema javnom dobru.

„U pitanju je pravi domaćin, a najbolja potvrda za to je podatak da je za vrijeme dok je bio direktor Hidroelektrana na Trebišnjici godišnji profit tog preduzeća bio 14 miliona KM. Ovo preduzeće danas godišnje stvara 20 miliona KM gubitka“, kazao je Vukanović, ističući da ti podaci najbolje govore kakav bi grad Trebinje mogao biti, ako ga bude vodio jedan domaćin.

Ilija Stanković, kandidat za gradonačelnika Trebinja, je rekao da je se u ovom gradu nagomilalo mnogo problema koji se što prije moraju početi rješavati.

„Svi učesnici današnjeg sastanaka su razmijenili svoja iskustva što će nam biti od velike koristi. Mi imamo isti cilj kako stvoriti bolje uslove života za građane, kako u Trebinju, tako u i svim drugim gradovima i opštinama“, kazao je Stanković.

GO SDS Bijeljina: Tužba umjesto priznanja

Zbog dugogodišnje blokade grada Bijeljine u kojoj su, po priznanju gradonačelnika Miće Mićića, republičke vlasti držale naš grad, predsjednik SNSD je umjesto najvišeg priznanja od Grada trebao dobiti tužbu, poručili su iz Gradskog odbora SDS Bijeljina.

Kažu da se postavlja opravdano pitanje na šta su do sada republičke vlasti trošile sredstva poreskih obveznika iz Bijeljine i zbog čega je realizacija razvojnih projekata uslovljena, promjenom stranačke knjižice bilo kojeg pojedinca.

„Ako govorimo o zaslugama za Bijeljinu Dodik bi trebao biti posljednja osoba na svijetu kojem bi naš grad trebao uručiti bilo kakvo priznanje“, poručili su iz GO SDS Bijeljina.

Oni su pozvali Mićića da se prestane javno ponižavati jer zbog njega i grad Bijeljina postaje predmet ismijavanja.

„Svjedoci smo očajničkih pokušaja dodvoravanja Mićića svom šefu koja su prešla sve granice ukusa. Svima je jasno da je Mićić zbog materijalnog interesa bio spreman pogaziti lično dostojanstvo, ali to mu ne daje pravo da gazi dostojanstvo građana Bijeljine“, kažu u GO SDS Bijeljina.

Mićića su pozvali da se u ovo malo vremena, koje je mu je preostalo u fotelji gradonačelnika, uzdrži od javnih poniženja, jer ona nanose štetu cijelom gradu.

OO SDS Stanari: Haotična epidemiološka situacija u Stanarima

Organizovanjem niza skupova, prilikom kojih se nisu poštovale epidemiološke mjere, rukovodstvo SNSD u Stanarima, koje je sada kompletno zaraženo virusom Kovid 19, je prouzrokovalo ekspanziju zaraze u ovoj opštini, kažu u Opštinskom odboru SDS Stanari.

Prema njihovim riječima do ekspanzije korene u Stanarima je došlo nakon što su pojedini funkcioneri SNSD, koji su bili u kontaktu sa oboljelim, prisustvovali stranačkim i skupovima u organizaciji opštine.

„Sve je krenulo od Danijele Gavrić, v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu, koja je i pored toga što je znala da je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, prisustvovala nizu aktivnosti obilježavanja Dana opštine. Nakon toga je među prisutnima evidentiran veliki broj zaraženih, a među njima je i načelnik opštine“, navode u SDS Stanari.

Kažu da je nakon ovog događaja SNSD u Stanarima održao niz okupljanja u kojim nisu poštovane epidemiološke mjere.

„Zanimljivo je da je jedan od takvih događaja, na kojem je bez poštovanja fizičke distanca i nošenja maski prisustvovalo više od 50 osoba organizovao i odbornik SNSD Nedeljko Đekić, koji je inače direktor Doma zdravlja Stanari“, kažu u SDS.

Oni su upitali da li će nadležni organi sankcionisati lica koja su svojim neodgovornim ponašanjem prouzrokovala ekspanziju virusa u ovoj opštini.

(SB/banjaluka.net)