Vijesti 11.10.2018.

Podrška za devet projekata udruženja građana

ČITANJE: 1 minuta

Devet projekata udruženja građana biće podržano u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu, kojeg sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u partnerstvu sa Gradom Banja Luka.

Ukupna vrijednost podržanih projekata je nešto više od 180.000 KM, od čega je učešće Grada u njihovom sufinansiranju u iznosu od 30 odsto.

Vrijednost dodijeljenih sredstava po pojedinačnim projektima iznosi od od 11.000 KM do 31.000 KM. Tako su podršku dobili Društvo psihologa RS za projekat „Djeca u zagrljaju medija“ i Humanitarna organizacija „Partner“ za projekat „Banja Luka – inkluzivna zajednica“. Podržani su i projekti udruženja „Zdravo da ste“, „Dnevni centar za stare“ i „Mozaik prijateljstva“, te Udruženja za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti“, Gradske organizacije slijepih, Gradskog pozorišta „Jazavac“ i Gorske službe spašavanja.

Na ovaj, drugi javni poziv za finansiranje projektnih prijedloga organizacija civilnog društva u okviru projekta ReLOaD stiglo je ukupno 40 prijava.

Kompletnu rang listu projektnih prijedloga pogledajte ovdje.

Grad Banja Luka od polovine 2017. godine učestvuje u projektu Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (ReLOaD) u BiH, koji finansira Evropska unija, a sporovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Kroz projekat će, od 2017. do 2020. godine,  gradskoj administraciji biti pružena podrška u segmentu dobre uprave, uključujući aktivnosti na jačanju saradnje sa organizacijama civilnog društva.