Politika 05.10.2022.

Podršku Grada dobilo preko 2.650 porodilja

ČITANJE: 1 minuta

Novčanu podršku Grada do sada je dobilo preko 2.650 porodilja, a na obradi ovih zahtjeva za isplatu novčane podrške prilikom rođenja djeteta radi se svakodnevno.

Naime, od januara 2022. godine do danas isplaćeno je 1.050 zahtjeva, a tokom prošle godine kada je i uveden ovaj vid podrške – podržano je 1.600 zahtjeva.

Obrada pristiglih zahtjeva odvija se u kontinuitetu, pa su tako svi zaprimljeni zahtjei koji su sa kompletnom dokumentacijom i isplaćeni.

Podsjećamo da sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Grad Banja Luka je opredijeljen da maksimalno podrži porodicu, kao stub svakog uspješnog društva i ova podrška porodiljama je samo jedna od brojnih u okviru programa podrške porodici.

Potrebna dokumentacija

Zahtjev za isplatu novčane podrške, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja;
  • kopiju kartice tekućeg računa;
  • kućnu listu;
  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 ili lično u kancelariju broj 24.