Vijesti 26.09.2018.

PODSTICAJI OD 3000 DO 7000 KM Grad podržao samozapošljavanje 46 sugrađana

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas ugovore o dodjeli gradskih podsticaja za 46 nezaposlenih sugrađana koji su se prijavili na javni poziv za dodjelu sredstava za samozapošljavanje.

Subvencije, u iznosima od 3.000 do 7.000 KM, dobiće svih 46 kandidata različitih stepena kvalifikacije, koji su ispunili uslove javnog poziva.

-Cilj Grada jeste da podstakne zapošljavanje putem samoinicijative mladih ljudi, koji kreću u različite vrste poslova i zato im treba početni kapital – istakao je Radojičić.

On je najavio da će sutra biti dodijeljeni podsticaji privrednicima za osnovna sredstva ili nabavku opreme, a iduće sedmice, po prvi put, biće uručena sredstva srednjim stručnim školama za opremanje kabineta.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović kazao je da su sredstva za samozapošljavanje značajna za sve one koji pokreću prvi biznis, te da su gradski podsticaji već dali rezultate.

-Nekoliko godina zaredom imamo pozitivan trend prijavljenih preduzetnika u odnosu na odjavljene, što nije slučaj u regiji – naglasio je Komljenović.

Arhitekta Una Dakić, koja je dobila subvenciju za samozapošljavanje, bavi se dizajnom enterijera i kaže da će dobijena sredstva iskoristiti za pokretanje proizvodnje dizajnerskog namještaja.

-Dobijena sredstava su mi posebno značajna u ovom početnom periodu, jer se u potpunosti mogu posvetiti svom poslu – zaključila je Dakićeva.