Vijesti 23.05.2024.

Podsticaji za povećanje plate radnika 3,89 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na Plan utroška subvencija na ime podsticaja za povećanje plate radnika za period januar – jun ove godine u iznosu od 3,89 miliona KM.

Ovogodišnjim budžetom, na ime podsticaja za povećanje plate radnika planirana su sredstva u iznosu od 15.560.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Navedena sredstva su namijenjena za isplatu subvencija privrednim subjektima za obračunski period jul – decembar prošle godine u kojem je izvršeno stvarno povećanje plate radnika, te time u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske i Pravilnikom o postupku dodjele podsticaja za povećanje plate radnika stekli pravo na isplatu određenih iznosa sredstava.

Prema rješenjima navedenih propisa, za sprovođenje postupka dodjele podsticaja za povećanje plate radnika ne raspisuje se javni poziv, a privredni subjekti imaju rok od 60 dana da podnesu zahtjev za podsticaj nakon isteka obračunskog perioda za koji traže ova sredstva.

Finansijskim planovima potrošnje za period januar – jun ove godine na poziciji subvencije na ime podsticaja za povećanje plate radnika na raspolaganje je stavljen iznos od 3.890.000 KM.