Sport 12.05.2019.

PODVIG SLIJEPOG SPORTISTE Miladin je istrčao polumaraton, a ovo su njegovi naredni planovi

ČITANJE: 2 minute

Miladin Dragojević iz Čelinca istrčao je danas polumaraton za dva sata i 19 minuta. Reklo bi se i nije neki podvig, ali ako se u obzir uzme da je Dragojević potpuno slijep i da je trčao uz pomoć prijatelja 21 kilometar, onda je ovaj rezultat pravi podvig.

– Ako nešto dovoljno želiš i vjeruješ u to onda to možeš i da uradiš, ja sam vjerovao da mogu istrčati ovaj polumaraton i evo, uspio sam. Želim da se zahvalim Darku Saviću koji me je vodio kroz sve ovo, koji je predstavljao moje oči, motivaciju i snagu i sa kojim mi je bilo mnogo lakše da ispunim svoj cilj – rekao je Dragojević.

Najbolji sportista Republike Srpske Darko Savić kaže da je i za njega ovo bilo nevjerovatno iskustvo.

– Ovo je jedno nezaboravno iskustvo, Miladin je nevjerovatna osoba, rođeni pobjednik, uprkos svom hendikepu on je čovjek koji gleda samo naprijed, pun duha, vjere u sebe, životne snage i jednostavno za mene je ovo bila velika čast. Nemam riječi da opišem koliko sam ponosan na njega. Mi smo istrčali polumaraton, prvih 15 kilometara smo išli u zaista dobrom tempu sa prolaznim vremenom ispod 90 minuta, onda je došlo do male krize. Malo smo usporili, ali opet smo došli u jednom dobrom vremenu. Ja možda jesam pomogao Miladinu ali svaki trenutak sa njim, svaki trening, svaki korak i za mene je bio nova životna lekcija – rekao je Savić.

 

View this post on Instagram

 

Za Miladina trening, a za mene jedan inspirativan čas o životu.😎💪💓✔️

A post shared by ⚙️Darko Savic⚙️ (@darkosavic91) on

Čim je istrčao polumaraton, Miladin Dragojević najavio je nove planove, i to veoma ozbiljne:

– Istrčao sam svoj lični rekord, dva sata i 18 minuta i presrećan sam, ali na ovom se nećemo zaustaviti. Imamo velike planove, trčaćemo maraton u oktobru, imamo želju da trčimo i u Njemačkoj, a konačan cilj mi je da se popnem na Himalaje, i znam da ću u tome uspjeti  – rekao je Dragojević.

(Srpskainfo)