Vijesti 28.02.2019.

Pogledaje ko je dobio besplatnu pretplatu za „BL-bajk“

ČITANJE: 1 minuta

Besplatnu godišnju kartu za „Bl-bajk“ dobilo je 20 članova Viber zajednice Grada Banja Luka.

Srećni dobitnici su:

Branka Kovačević
Siniša Karakaš
Nikola Popović
Biljana Romić
Vesna Savić
Ognjen Golubović
Veljko Aleksić
Dario Burić
Darko Milisavić
Miloš Crnomarković
Jelica Marić
Daniel Rakić
Bojana Milinković
Darko Škorić
Dunja Kremenović
Danijela Jokić
Saša Vukajlović
Sandra Josović
Mihalo Klepić
Saša Jošić

Svi oni su obaviješteni o načinu preuzimanja svoje karte za godišnju članiranu za sve popularniji sistem za iznajmljivanje javnih bicikala.

Kako su najavili iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, na proljeće bi Banjalučanima, ali i posjetiocima grada na Vrbasu mogao biti dostupan još jedan terminal za iznajmljivanje bicikala.

Na četiri lokacije je prošle godine uvedena mogućnost iznajmljivanja bicikala putem sistema “BL bike“ i za taj alternativni način prevoza je vladao veliki interes. Zbog uspjeha tog projekta, namjera da se ove godine sistem proširi još jednim terminalom. U opciji su lokacije u naselju Obilićevo (na ukrštanju Ulice Cara Lazara sa novoizgrađenim dijelom Istočnog tranzita, u neposrednoj blizini novog vrtića) ili u Rosuljama na ukrštanju ulica Trive Amelice i Kralja Petra II.

„Bajk šering“ sistem, prije zimske pauze, imao je više od 1.000 korisnika, a registrovano je oko 11.000 iznajmljivanja za prvih osam mjeseci korištenja.

Lokacije na kojima se mogu iznajmiti bicikli su: centar grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića, vodeni park Akvana, Park Mladen Stojanović i Ulica Majke Jugovića – kod Studentskog centra „Nikola Tesla“.