Vijesti 18.05.2016.

Pogledajte kakve luksuzne automobile voze najviši crkveni zvaničnici!

ČITANJE: 1 minuta

Davno je patrijarh Pavle rekao “O, Bog ga vidio, čime bi li se tek naše vladike vozile da se nisu zavjetovale na skromnost!”.

Ekipa Telegrafa koja se našla ispred Patrijaršije zabilježila je fotografije skupih četvorotočkaša kojima su se vladike dovezle na Sabor SPC, a koje potvrđuju sarkastičnu izjavu patrijarha Pavla, da skromnost ipak nije vrlina crkvenih velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve.

spc 6

Među voznim parkom vladika mogli su se vidjeti i “mercedes ML”, “škoda superb”, “škoda oktavija”, “fiat frimont”…

Novinarska ekipa “Blica” se juče našla na meti jednog sveštenog lica, kojem je zasmetalo što su fotografisali vozila. Ovo lice je bilo u pratnji vranjskog vladike Pahomija.

-Ko vam je dao odobrenje da slikate? Opasno je to što radite, opasno je po vas- reklo je ovo svešteno lice iz mercedesa “E” klase, prenosi “Blic”.

spc 5

Ima i onih koji su na Sabor došli u skromnim, porodičnim automobilima, pa je tako episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije došao u “Fordu C-max”.

spc 4

-Ovi automobili su dokaz da Crkva ne živi s narodom, već da su se od njega odrodili- prokomentarisao je za “Blic” vjerski analitičar Draško Đenović.

spc 3

-Ako bi se gledao vozni park ispred Patrijaršije, moglo bi se zaključiti da Isus nije jahao na magarcu, kao što kaže Jevanđelje, već je jezdio u džipu, „audiju“, „mercedesu“… Vladike SPC bi morale da se otrijezne i da zavedu red među sobom, odnosno da se Sabor pozabavi likom i djelom svakog svog člana ponaosob, a ne selektivno i od slučaja do slučaja. Inicijativu treba da pokrene patrijarh Irinej lično, pošto kod njega nema naznaka luksuza- kazao je Đenović.

(Telegraf/Blic)