Vijesti 03.02.2023.

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

ČITANJE: 1 minuta

Sutra se, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura biće od -2 do 4, na jugu do 6, a najivša dnevna od 3 do 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U nedjelju će u većem dijelu zemlje biti pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine uglavnom sunčano. Slaba kiša ili snijeg su mogući ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 2, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 8 stepeni.

Prvog dana naredne sedmice u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne moguće je povremeno provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 2, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 6 stepeni.

Prema prognozi Zavoda, u Bosni do 7. februara očekuje se povremen i slab snijeg, posebno u centralnim i istočnim predjelima. Od 8. do 14. februara izgledno je stabilnije vrijeme bez padavina. U Hercegovini sunčano i stabilno, uz kišu smo krajem sedmice, 2. i 3. februara, nakon čega slijedi duži stabilniji period do kraja prognoznog perioda.

N.M.