Vijesti 15.01.2024.

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u drugoj polovini januara

ČITANJE: 1 minuta

Početak druge polovine januara, kad su u pitanju temperature vazduha, biće sličan prvim danima ove godine, a to znači zima bez prave zime. Minusi će se zadržati na planinama. U nižim područjima minusi biće rijetki i slabi uglavnom pri tlu.

Prevladaveće nestabilno vrijeme sa kišom u nižim, a snijeg i susnježica padaće uglavnom u planinskim i pretplaninskim područjima. Očekivane padavine u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine neće biti obilne i stalne. Veće  količine padavina izgledne su na jugu i jugozapadu zemlje.

Najviše padavina prognozira se u četvrtak i petak, 18. i 19. januara.

Minimalne temperature vazduha variraće od -2°C do 3°C u Bosni, na području Hercegovine od 5°C do 9°C. Najviše dnevne temperature između 4°C i 9°C u Bosni, do 14°C na jugu zemlje. Od četvrtka maksimalne temperature od 8°C do 14°C, na jugu i do 17°C.

U periodu od 21. do 29. januara prevladavaće promjenjivo oblačno, djelimično sunčano i stabilno vrijeme. U jutarnjim satima izgledni su minusi koji će biti izraženiji u centralnim područjima. Tokom dana temperature vazduha biće uglavnom pozitivne, saopšteno je iz FHMZ.