Vijesti 11.12.2020.

Pogledajte luksuznu kuću Draška Stanivukovića (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Draško Stanivuković, nekada najmlađi odbornik, a sada najmlađi gradonačelnik u istoriji Banjaluke neko je o kome se priča.

Pored politike, tema koja je nezaobilazna kada je o njemu riječ jeste i bogatstvo njegove porodice, te luksuzna vila u kojoj žive.

Ekipa Telegrafa ga je posjetila u Banjaluci, u porodičnom domu, u kojem ih je ljubazno ugostio.

Kaže, nema šta da krije, jer je sve pošteno zarađeno i ruke njegove porodice su čiste, ali ne želi da ističe porodično bogatstvo, već planove za najveći grad Republike Srpske kojih ima pregršt.

Kao mali, Draško je obožavao Titanik, pa ne čudi što repliku čuvenog stepeništa iz filma ima napravljenu u porodičnoj kući.

Tu je i bogata biblioteka u kojoj, kako nam je rekao, kada je u kući provodi najviše vremena.

Skoro sve knjige koje ima je pročitao, a među brojnim knjigama ima mnoštvo onih koje se tiču srpske istorije, Andrićeva djela, knjiga o Patrijarhu Pavlu…

U prostoriji za proslave imaju unikatni namještaj – čuveni Zmijanjski vez, dok se gore nalaze umjetnička djela, te pločice rađene sa detaljima čistog 24-karatnog zlata.

Tu su i brojne ikone, porodične fotografije, slika Draškovog pokojnog strica po kojem je dobio ime, bake i deke koji žive u kući do njegove. Naravno, tu su i slike sa Draškovim ljubimcem, bernardincem.

Fotografije pogledajte u galeriji u nastavku, a video ovdje.

(Telegraf.rs)